SlovakMagyarEnglish

"Üdvözöljük a Biocentrum honlapján!"

RÓLUNK

 

Vállalkozásunk 2006 márciusában jött létre. Tulajdonosok Dr.Ing. Palík László és Palík Klára.

Cégünk foglalkozik növénytermesztéssel, állattenyésztéssel. Elsősorban szántóföldi növényeket termesztünk /búza, árpa, kukorica, napraforgó, stb./, de a növénytermesztés fontos részét alkotja a gyümölcs -és zöldségtermesztés, valamint a szőlészet is.

Termékeink certifikált BIO termékek.

A kitermelt biogyümölcs és biozöldség meghatározó részét feldolgozzuk. Az aszalás a legősibb, legtermészetesebb, és egyben a legkíméletesebb tartósítási folyamatok közé tartozik. Lényege, hogy a gyümölcsből és a zöldségből kivonjuk a vizet, amelyek azonban az értékes alkotóelemeinek többségét koncentrált formában megtartják. Nálunk az aszalás és a szárítás nagyon kíméletes módon, 40 C hőmérsékleten történik, így a bennük lévő értékes tápanyagokat, vitaminokat megőrizzük.

A  szőlő feldolgozása az ősi, több mint 200 éves nagypeszeki pincészetben történik, melyet az elmúlt évszázadok történelmi viharai sem tettek tönkre. Az üde, könnyed, gyümölcsös italok mellett megtalálhatóak a komolyabb, testesebb fehér és vörösborok is. Célunk, kitűnő minőségű, fajtajelleges a peszeki szőlőhegy karakterét magában hordozó borokat előállítani, elérhető áron.

Pincészetünk családi és céges rendezvények szervezésére is alkalmas.

Az oldalunkon lapozgatva talán kedvet kap ahhoz, hogy személyesen is meglátogasson bennünket, megkóstolja borainkat és termékeinket, megismerje munkánkat.

 

HÍREK

02. 01. 2014

Palik Pincészet: Újabb nemzetközi sikerek

A Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Zászlósborok Rendje és a Soós István Borászati Szakképző Iskola immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Kárpát-medencei Borversenyt.

15. 09. 2013

Versenyképes borok Nagypeszekről

A hazai mezőgazdaság leépülésének, a bortermelés jelentős visszaszorulásának és presztízsvesztésének idején reménykedve kaphatják fel sokan fejüket, amikor arról hallanak, hogy a régiónkból származó borok sorra nyerik a környékbeli és a nagy hírű nemzetközi versenyeket. A régi idők bortermelői színvonalának elérésére áhítozók reménye a nagypeszeki Palík Pincészet lehet, amelynek tulajdonosai megfelelő szakértelemmel, felelősségtudattal és stratégiával láttak hozzá az egykori grófi tulajdon újbóli felvirágoztatásához.

27. 06. 2012

Borismereti képzés

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2012 tavaszán immár harmadik alkalommal került megrendezésre a BORISMERETI KÉPZÉS, amelyen a hallgatók  megismerkedhettek Szlovákia, Magyarország  és a világ boraival, borkultúrájával.

top