MagyarEnglishDeutschSlovak

"Kolekcia bio výrobkov z Dolného pohronia"

Cabernet Sauvignon

PDF Tlačiť E-mail

 

Cabernet Sauvignon: je kráľom modrého hrozna. Z neho vyrobené víno je ovocné, je bohaté na kyseliny, chuť je robustná a charakterná.

Jeho intenzívna vôňa je markantne ovocná (je cítiť čierne ríbezle, černice, slivky, vo vyzretejších vínach aj nádych čokolády/. Na chuť je svieže ovocné, zamatové, s dokonale zladeným tanínom, kyselinami.

Vznešenosť zrelého vína si vyžaduje vyberané jedlá z tmavého mäsa, najlepšie diviny a hovädzieho mäsa.  Odporúčame v kombinácii so syrmi s modrou plesňou, zrelý Cabernet sauvignon sa hodí k tvrdým syrom.

 

AKTUALITY

02. 01. 2014

Pivnica Palik úspešne na medzinárodnej súťaži

Maďarská vínna akadémia, Národná rada horských obcí, Rád maďarských zástavných vín a Stredná odborná škola vinárska Istvána Soósa zorganizovali už 8. ročník Súťažnej ochutnávky vín Karpatskej kotliny. Podujatie sa uskutočnilo 21. novembra v maďarskom Budafoku na pôde organizátorskej školy.

15. 09. 2013

Konkurencieschopné vína z Peseku

V období úpadku domáceho poľnohospodárstva, znižovania rozsahu a straty prestíže vinárstva možno mnohí s nádejou pozdvihnú hlavy, keď začujú informácie o tom, že vína pochádzajúce z nášho regiónu vyhrávajú súťaže vín, jednu po druhej, a to na regionálnej aj medzinárodnej úrovni. Nádejou pre všetkých, ktorí by si želali prinavrátenie dávno zašlej úrovne miestneho vinárstva, môže byť Pivnica Palík.

27. 06. 2012

Degustačný kurz pre milovníkov vína

Vzhľadom na mimoriadnu  úspešnosť  našich kurzov v predchádzajúcich rokoch tretíkrát sme usporiadali  na  jar 2012 náš degustačný kurz pre milovníkov vína.

top