MagyarEnglishDeutschSlovak

"Kolekcia bio výrobkov z Dolného pohronia"

Potravinárska výroba

Sušenie

- sušené bioovocie: slivky, jablká, hrušky, višne, žltomäsý melón
- sušená biozelenina: mrkva, petržlen, zeler, paradajky, cvikla, cibuľa

Ako je známe, od skorej jari až po neskorú jeseň je dostupné čerstvé ovocie a zelenina. V zime je však situácia iná. V surovej zelenine a ovocí enzýmy vyvíjajú svoju činnosť dlhšie a odbúravajú hodnotné látky, vitamíny a preto je dobré ich konzervovať. Sušenie je jedným z najstarších, najprírodnejších a najšetrnejších spôsobov konzervovania. Sušenie je založené na znížení obsahu vody ovocia a zeleniny, a tak v koncentrovanej forme sa zachovajú vitamíny, minerálne látky a vlákniny. Počas nákupu je preto dobré chodiť s otvorenými očami a vybrať produkty, ktoré okrem toho, že sú chutné, sú aj zdravé, ako napr. sušené ovocie a zelenina.

Pálenky a destiláty

- pálenky a destiláty: biojablkovica, bioslivovica, biočerešňovica, biovišňovica, biohruškovica, biomarhuľovica, biobroskyňovica, bioterkelica, biohroznovica

Vyrábajú sa z nášho chutného, zrelého, čistého ovocia, tradičným spôsobom, prísnou odbornou presnosťou. V malom množstve je doplnkom zdravého stravovania, stimuluje chuť k jedlu, napomáha tráveniu, povzbudzuje náladu.

Vinárstvo

Na 15 hektároch pestujeme 60 tisíc koreňov viniča, 40 druhov hrozna, medzi ktorými je aj Pesecká leánka, ktorá bola vyšľachtená v tomto vinohradníctve. Našim cieľom je vyrobiť kvalitné, pre pesecký vinohrad charakteristické, cenovo dostupné vína. Popri sviežich, ľahkých, ovocných nápojoch sa nájdu aj teľnaté biele a červené vína.

Naše vinohradníctvo a naše vína disponujú biocertfikátom.

 

AKTUALITY

02. 01. 2014

Pivnica Palik úspešne na medzinárodnej súťaži

Maďarská vínna akadémia, Národná rada horských obcí, Rád maďarských zástavných vín a Stredná odborná škola vinárska Istvána Soósa zorganizovali už 8. ročník Súťažnej ochutnávky vín Karpatskej kotliny. Podujatie sa uskutočnilo 21. novembra v maďarskom Budafoku na pôde organizátorskej školy.

15. 09. 2013

Konkurencieschopné vína z Peseku

V období úpadku domáceho poľnohospodárstva, znižovania rozsahu a straty prestíže vinárstva možno mnohí s nádejou pozdvihnú hlavy, keď začujú informácie o tom, že vína pochádzajúce z nášho regiónu vyhrávajú súťaže vín, jednu po druhej, a to na regionálnej aj medzinárodnej úrovni. Nádejou pre všetkých, ktorí by si želali prinavrátenie dávno zašlej úrovne miestneho vinárstva, môže byť Pivnica Palík.

27. 06. 2012

Degustačný kurz pre milovníkov vína

Vzhľadom na mimoriadnu  úspešnosť  našich kurzov v predchádzajúcich rokoch tretíkrát sme usporiadali  na  jar 2012 náš degustačný kurz pre milovníkov vína.

top